Mieszkanie na stegnach

Mieszkanie dla młodych

Założenia projektowe obejmowały stworzenie funkcjonalnej przestrzeni dla zapracowanej, podróżującej po kraju pary młodych inwestorów – przystanku w Warszawie., Plan relatywnie niewielkiego mieszkania zakładał open space z reprezentacyjnym wejściem, sypialnię i wygodną łazienkę.. Estetycznie mieszkanie miało byc zrealizowane w stylu modern classic z mocnym akcentem czerni i bieli. Na wejściu powstała ażurowa ścianka pokryta błyszczącym czarnym szkłem.. Ten dzielący przestrzeń element potraktowano funkcjonalnie, od wejścia dodając konsolę i lustro, po drugiej stronie stół obiadowy wraz z krzesłami sąsiadujący z otartą kuchnią.

Wzdłuż większości ścian powstały praktyczne, niewidoczne zabudowy wnękowe mieszczące w zależności od części mieszkania szafy, garderoby, pralnię akcesoria do sprzątania. W salonie rozwijany z sufitu ekran i rzutnik zapewniają relaks przy kinie domowym. Nowoczesne lekkie meble stanowią wyposażenie tej niewielkiej starannie zaprojektowanej i spełniającej wszystkie wymogi strefy dziennej. Oryginalnym elementem dekoracyjnym jest ozdobiono dekoracyjnymi płytami z wapienia, nawiązującymi do francuskich elewacji ściana za sofą.

Hotelowa sypialnia z tapicerowanym zagłówkiem, funkcjonalnymi kinkietami do czytania oraz garderobę i toaletką vis a vis łóżka spełnia wszystkie funkcje związane z odpoczynkiem i przygotowaniem do wyjścia do pracy. Łazienka w czarnej mozaice i naturalnym kamieniu to elegancki salon kąpielowy z nutą dekadencji.